perjantai 1. marraskuuta 2013

Halloween cupcakes

Halloweenin juhlapöytään saa näyttävyyttä koristelemalla cupcakeja teeman mukaisesti. Ja pienellä vaivalla saa hyvinkin näyttäviä kuppikakkuja. Eilen olin Porvoolaisessa leivontatarvikeliike Juhlavassa koristelemassa ja antamassa pieniä vinkkejä kuppikakkujen tekoon. Porukkaa kävikin ihan mukavasti ja oli kiva vaihtaa ajatuksia muidenkin leipomisesta innostuneiden kanssa.Kuorrutteeksi teimme tuorejuustopohjaisen kuorrutteen, jota värjäsimme elintarvikeväreillä. Kuorrutteen ohjeen löydät täältä. Voit tehdä kuorrutteen joko tuorejuustosta tai mascarponesta.

 Alkuun yritin käyttää Wiltonin elintarvikevärejä, mutta totesin, että niillä ei saanut tarpeeksi voimakkaita värejä esimerkiksi punaista "piru"-cupcakea varten. Otin käyttöön ensimmäistä kertaa elämässäni ProGel- värit, ja yllätyin positiivisesti! Punaisesta väristä sai oikeasti kunnon punaisen ja jopa pikeeristä sai syvän mustan ProGelin mustalla elintarvikevärillä. Aiemmin kun olen tottunut siihen, että syvää mustaa on elintarvikeväreillä hyvin hankala saada. Ne kun jäävät yleensä harmahtaviksi. Tällä värillä täytyy ehdottomasti ensi kerralla kokeilla macaronien värjäystä!

Muumio-kuppikakuissa käytin valkoista karkkinarua ja pohjalla vihreää kuorrutetta. Muumion silmät, pirunsarvet ja kurpitsan kasvot voit helposti muotoilla sokerimassasta. Hämähäkinseitti-kuvio on tehty mustalla pikeerillä: Pursota pieni piste keskelle kuppikakkua. Tee tämän ympärille 3-4 rinkulaa tikkataulun tavoin. Ota käyttöön coctailtikku, jolla vedät viivat keskimmäisestä ympyrästä reunaan asti. Näin saat muodostettua pintaan seittimäisen elävän pinnan.
Näiden kuppikakkujen tekoon voi hyvin ottaa lapsetkin mukaan koristelemaan!


Itse aion huomenna herkutella ystäväni järjestämillä Halloween- juhlilla karmivaksi hahmoksi pukeutuneena. Ensi viikolla leivotaan sitten isänpäiväherkkuja.
Oikein mukavaa Halloweenia teille kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Wau miten kivoja!!
    kommentoimista muuten helpottais jos sen sanavarmistuksen ottaishit poish :)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤