sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Karviaismarmeladi/hillo ja arvonnan voittaja

Pahoitteluni blogini viikon mittaisesta hiljaiselosta. Viikko on ollut kovin kiireinen pitäen sisällään joulutouhuja askartelun, leipomisen ja kodin koristamisen muodossa. Lisäksi viikonloppuna olen pariinkin otteeseen käynyt ihastelemassa Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinoiden tunnelmaa ja mukaan tarttui monenmoista herkkua ja käsitöitä.

Tänään sain arvottua myös jouluarvontani voittajan. Virallisena "onnettarena" toimi miesystäväni, ja arvonnan voittajaksi paljastui Rouva Lypsy. Onnittelut voitosta! Laitan sinulle sähköpostia.

Viikolla tuli myös makeisten lisäksi valmistettua karviaismarmeladia. Siis tätä hilloa paksumpaa, jota voi herkutella esimerkiksi juustojen tai paahdetun leivän kera. Tunsin jo suussani, miten herkulliselta tämä kirpeän makea marmeladi maistuisi brie-juuston kanssa.Karviaismarmeladi (noin 6 dl valmista marmeladia)
  • 10 litraa punaisia karviaismarjoja
  • 3 dl vettä
  • 6 dl hillo-marmeladisokeria

Keitä vettä ja karviaisia noin 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen siivilöi seos. Kiehauta mehu ja lisää joukkoon marmeladisokeri koko ajan vatkaten. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Sekoita usein reunoja myöten, sillä marmeladi paakkuuntuu helposti kattilan reunoille. Kaada marmeladi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. 
Ennen joulua on vielä luvassa ohjeita sekä suolaisista, että makeista herkuista. Sekä tietenkin maistuvan jouluglögin resepti. 

                                                        Mukavaa viikon alkua teille kaikille! 
           
                                                                        ❤: Sanna

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ❤