lauantai 21. joulukuuta 2013

Pipari-kakkutikkarit

Tällä viikolla minut kutsuttiin erääseen iltapäiväkerhoon leipomaan lasten kanssa jotain helppoa.
Ajattelin lasten pitävän kakkutikkareista, ja päätin valita piparkakun makuiset kakkutikkarit jotka lopuksi kastettiin suklaaseen. 

Lasten kanssa näitä oli todella mukava valmistaa. Lapset osallistuivat jokaiseen työvaiheeseen ja tuntuivat tykkäävän leivontahetkestä suunnattomasti. Leivonnan lisäksi lapset halusivat ottaa yhteiskuvia ja jopa nimikirjoituksia pyysivät. Suurimmat Koko suomi leipoo- fanit löytyivät ehdottomasti tuolta. 

Päivä oli kaikinpuolin mukava, ja toivon että sekä lasten että ohjaajien mieleen jäi pieni leipomisen ilo.
Pipari-kakkutikkarit
 • 200 g piparkakkuja
 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 200 g maito- tai valkosuklaata

Murenna piparkakut tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen kanssa hienoksi muruksi. Pehmennä tuorejuusto vatkaamalla ja lisää piparimurut tuorejuuston sekaan. Pyöritä massasta halkaisijaltaan 2-3 cm kokoisia palloja. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta kakkutikkarin tikun pää sulaan suklaaseen ja paina piparipallo tikun päähän. Kasta kakkutikkarit sulaan suklaaseen. Kuivata joko leivinpaperilla, tai painamalla tikut pahviin tai styroksiin pystyasennossa. Kun suklaa on kuivunut, voit koristella tikkarit esimerkiksi suklaaraidoin.


2 kommenttia:

 1. Ihana idea, kiitos vinkistä! Näitä täytyy kokeilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä vinkkinä vielä: massa kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin, sillä kylmänä massaa on helpompi työstää tikkareiksi ja pysyvät paremmin tikun päässä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ❤