maanantai 21. huhtikuuta 2014

Sitruunatorttu

Pyhä- ja juhlapäivien yhteydessä parhainta on se, kun kokoonnumme koko perheen kesken vanhempieni luokse yhdessä valmistamaan ruokaa ja syömään kaikessa rauhassa. Niin teimme nyt myös eilen pääsiäissunnuntain kunniaksi. Mukaan olin ottanut pussillisen sitruunoita joita oli jäänyt yli sitruunajuustokakusta, ajatuksenani valmistaa näistä sitruuna-marenkitorttu.

Leivontaan otin kaverikseni nuorimman pikkusiskoni, joka on myös innostunut kovasti leivonnasta. Haluan pyrkiä siihen, että siskonikin oppisi yhdessä tekemisen hienouden ja sen, miten nautinnollista ruuan laitto ja leipominen perheen, hyvien ystävien tai oman rakkaan kesken voikaan olla.

Tortun ohjeen nappasin Kotilieden sivulta. Ja täytyy sanoa, että oikein maukas piiras tästä tulikin.



Sitruunatorttu

Pohja

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 2 munan keltuaista
  • 50 g voita
Pinnalle
  • 2 munan valkuaista
  • 6 rkl sokeria

Nypi rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua noin kymmenen minuutin ajan jääkaapissa. Painele taikina voidellun piirakkavuuan tai irtopohjavuuan pohjalle. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja sitruunankuori kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää sekaan keltuaiset ja sitruunamehu. Anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon voi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Poista foliopanta tortun reunoilta ja kaada pohjan päälle sitruunakiisseli. Lusikoi valkuaisvaahto kiisselin pinnalle ja kypsennä 200- asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa paahtuneen värin.




Huomenna olisi jälleen paluu arkeen töiden merkeissä. Mutta tänään aion nauttia auringonpaisteesta lähtemällä pyörälenkille, sekä nauttimalla ystäväni kanssa jokirannassa kevään ensimmäiset irtojäätelöt. 

                                                    Mukavaa alkanutta viikkoa!   

2 kommenttia:

  1. Tänään vasta ensimmäistä kertaa huomasin että sinullakin on oma blogi! Nopeasti selatessa sattui silmään muutama hyvinkin houkutteleva resepti, ihanaa :) Niin... ikäänkuin ei jo valmiiksi olisi jonossa noin kahtasataa testausta odottavaa reseptiä :DD

    Katselin viime syksynä Koko Suomi Leipoota suorastaan orjallisesti enkä malttaisi odottaa uutta kautta. Aivan ihana formaatti! Täytyy kyllä sanoa että olet tosi rohkea kun uskalsit lähteä leipomaan televisioon kaiken kansan eteen! Olisi upeaa jonain päivänä rohkaistua tekemään jotain vastaavaa, itsekin kun haaveilen urasta ruoan parissa :) Vielä ihan en kyllä ole tarpeeksi hyvä hakeakseni mukaan. Practice practice!

    Liityin lukijaksi :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämelliset tervetulotoivotukset blogiini. Kiva kun löysit tiesi tänne ❤ Ihan tippa tuli silmään, kun luin kommenttisi, kiitos siitä. Koko Suomi Leipoo oli kokemuksena aivan upea, ja sen myötä rohkeus lisääntyi hurjan paljon. Älä missään tapauksessa emmi mukaan hakemisen suhteen. Jos et tänä vuonna hakenut, niin ensi vuonna ehdottomasti mukaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤