sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kastekakku

Tänään sain suuren kunnian: minusta tuli kummitäti suloiselle pienelle tyttölapselle.
Tytön vanhemmat pyysivät minua valmistamaan kastejuhlaan kakun, ja toiveena oli kaksikerroksinen kermakakku. Tässä vaiheessa jo pieni tuskan hiki iski päälle. En ole nimittäin kovin hyvä kermakakkujen leipomisessa. Kerman tasainen levitys ja pursotuskuviot ovat sellaisia, joita on tullut treenattua aivan liian vähän. No, otin silti haasteen vastaan.

Koska kyseessä on kerroskakku, en halunnut tehdä höttömäistä sokerikakkupohjaa, vaan pohjan tulisi olla kiinteämpi voikakkupohja. Löysinkin aivan loistavan ohjeen Kakkumonsterin blogista. Pohjasta tuli kiinteä ja hyvänmakuinen. Enpä taida tämän jälkeen sokerikakkupohjaa valmistaakaan. Sen verran paljon tästä ohjeesta pidin. Täytteeksi laitoin anopin valmistamaa herkullista raparperisosetta, jota löytyi vielä pakkasesta. Tämän kaveriksi laitoin vielä valkosuklaamoussen ja tuoreita mansikkalohkoja. (Kotimaisia mansikoita, jee!)
Ja täytyy kyllä sanoa, että kakku oli todella hyvää! Meni heti suosikkien kärkeen.



Voikakkupohja

30 cm vuoka:

  • 500 g voita
  • 500 g sokeria
  • 8 munaa
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
20 cm vuoka:
  • 200 g voita 
  • 200 g sokeria
  • 3 munaa
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Täytteet
  • valkosuklaamousse, jonka ohjeen löydät täältä. Annoksesta riittää molempiin kakkuihin.
  • raparperisose (esim. Pirkalta löytyy valmista, ellei satu löytymään itse tehtyä)
  • mansikkalohkoja 1 litra
  • kostutukseen maito + vaniljasokeriseos




Kakun pintaan levitin vatkattua Flora vispiä, johon sekoitin joukkoon muutaman ruokalusikallisen tuorejuustoa. Kerman maustoin tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Tavallista hienoasokeria ei kannata kerman maustamisessa käyttää, sillä sulaessaan hienosokeri voi pilata kerman rakenteen. Tomusokeria käyttämällä saat kestävämmän ja napakan vaahdon.

Tuota kerman tasaista levitystä tulee vielä treenata, mutta ajattelin, että onpahan ainakin itse tehdyn näköinen kun pinta on hieman rosoinen ;) Kakkua koristamaan tein sokerimassasta vauvan kietoutuneena vaalenpunaiseen pioniin.

Juhlapäivä oli ihana, ja sääkin suosi: oli lämmin mutta ei mikään helle, joten kerman käsittelykin onnistui hyvin. Kummitäti on nyt hyvin onnellinen ja iloinen vastuullisesta tehtävästään 

8 kommenttia:

  1. Wau! Hienostihan sinä jälleen onnistuit! Tuo täyte kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta, löytyypä pakasteesta vielä itse tehtyä raparperisosetta ja ihanaa, kun taas saa tuoreita Suomalaisia mansikoita. Kesä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Itse sitä on aina niin kovin kriittinen omia tekeleitä kohtaan. Mutta ehkä se kriittisyys on hyväksi: se pistää kokeilemaan lisää ja sitä myötä myös kehittymään :) Nyt voi tosissaan sanoa, että kesä on tullut, kun toreilta löytyy jo kotimaista marjaa, uutta perunaa ja kevätsipulia. Nautitaan tästä täysin rinnoin!

      Poista
  2. Onnea tuoreelle kummitädille! Todella kaunis kakku ja aivan suloisen herkkä tuo vauva-pionikoriste. Täyte menee kokeiluun täälläkin.

    VastaaPoista
  3. Kiva et tykkäsit pohjan ohjeesta! =) Kiva kun linkitit sen tänne. Kakku on tosi herkullisen näköinen! Tuo kermalla koristelu ei tosissaan ole mitään helppoa puuhaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ja kiitos vielä loistavasta reseptistä. Tein tällä ohjeella vielä eilenkin yhden pienen kakun ystävälle, ja jälleen kerran vaan ihastelin sen makua, ja miten helppo sitä oli käsitellä :)

      Poista
  4. Kaunis kakku. Kerman käsittely muakin aina jännittää - onnistuuko vai ei. Täytyykin kokeilla tuota voikakkupohjaa,en ole sellaisesta kakkupohjaa koskaan tehnyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤