keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Raparperikakku

Edellisestä postauksesta tekemästäni raparperijuustokakusta jäi yli muutama varsi raparperia, ja halusin valmistaa näistä jotain helppoa. Katseeni osui Jauhoton Taikina- blogin raparperikakkuun. Tätä oli tehtävä! Ja voi, miten herkullista tämä olikaan! Mieheni ylisti kakkua yli kaiken, ja häntä sai ihan toppuutella, jottei söisi kakkua kokonaan ennen kuvien ottoa. Helppo ja hyvä ohje, suosittelen! Harmittelin, kun pakasteesta en löytänyt enää yhtään viime vuoden mansikoita. Raikas mansikkamelba olisi nimittäin kruunannut tämän herkun.



Raparperikakku (20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja
  • 200 g Digestive- keksejä
  • 1 dl sulatettua voita
Täyte
  • 300 g raparperia + 1 dl vettä
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 3 keltuaista

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohjavuuan reunat ja asettele reunoille ja pohjalle leivinpaperi. Painele keksimassa vuuan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelta.
Keitä raparpereita vedessä noin 15 minuutin ajan. Soseuta sauvasekoittimella raparperit ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta sauvasekoittimella vielä hetken. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteessakeskitasolla noin 20 minuuttia. Ota pois uunista, jäähdytä ja jatka jäähdyttämistä vielä jääkaapissa ennen tarjoilua. 


Nyt minä lähden nauttimaan auringosta, meren aalloista, ruuasta ja hyvästä viinistä lomalle Espanjaan. 
Aurinkoisia päiviä teille! 

7 kommenttia:

  1. Kylläpä kuulostaa hyvältä! Taitaa olla viikonlopun jälkkäri selvillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vei kielen mennessään! Kokeile sitä mansikkamelbaa sen kaveriksi tuomaan raikkautta :)

      Poista
  2. Ihanaa lomaa ja auringonpaistetta.

    VastaaPoista
  3. Oi, kuullostaa tosi herkulliselta! Ohje vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin tekemäni raparperipiirakka. Käytin ylijääneet valkuaiset marenkiin, jonka pursottelin kakun päälle. Oli aivan ihanaa! Jos kiinnostaa käydä katsomassa, ohje löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/03/makean-kirpea-raparperi-piirakka.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, onpa hyvin samanlainen ohje. Tuo marenkikuorrutus kuulostaa ihanalta. Ja on niin kaunis! <3

      Poista
  4. Kiitos aivan loistavasta ohjeesta! Raparperin sijasta kokeilin suomalaisen omenan ja kanelin komboa, toimii. Ehdottomasti parasta piirakkaa mitä olen vähään aikaan maistanut ja lisäksi plussaa juustokakkumaisesta koostumuksesta. Nam! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤