tiistai 22. heinäkuuta 2014

Baileys Gelato

Muistatteko vielä herkullisen kirsikka-valkosuklaa gelaton ohjeeni? Gelato -tuo uskomattoman ihana italialainen jäätelö. Ajattelin kokeilla tätä herkkua aikuiseen makuun sopivaksi käyttämällä jäätelön maustamisessa Baileys- kermalikööriä. Ja kyllä, onneksi testasin! Tätä aion tehdä seuraavaan naisteniltaan.




Baileys - Gelato (noin 600 ml jäätelömassaa)

  • 6 dl kuohukermaa
  • 4 keltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 5 rkl kermalikööriä

Kiehauta kerma ja anna hieman viiletä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri muutaman minuutin ajan vaaleksi, paksuksi seokseksi. Lisää hieman viilentynyt kerma munaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna seos kattilassa noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on paksuuntuu. Laita jäätelömassa jääkaappiin viilentymään yön yli. Jäätelömassan tulee olla täysin viileää ennen jäätelökoneeseen lisäämistä. Lisää kermalikööri jäätelömassan joukkoon ennen jäätelökoneeseen lisäämistä. Valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan.






Näin kuumana kesäpäivänä tämä on täydellinen herkku. Vierelle vielä kupillinen herkullista tummapaahdettua kahvia, tai vaikkapa lasillinen sitä maukasta kermalikööriä jäiden kera. 

Ihanaa, aurinkoista viikkoa teille! 

2 kommenttia:

  1. En tiedä oletko kertonut jo aiemmin mutta millainen jäätelökone sinulla on? Voisit pitää pienen esittelyn :)
    Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pistetään korvan taakse :) Käytössäni on OBH Nordican Tasty Duo.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤