maanantai 8. syyskuuta 2014

Vadelma-ricottapiiraat

Tässä muutama viikko sitten kävimme ystävien kanssa loppukesän picnicillä,ja halusin viedä mukanani jotain itse tehtyä. Muuttoruljanssin ollessa pahimmillaan en kuitenkaan ehtinyt suunnitella mitään omaa reseptiä, joten tartuin Kotilieden Isoon Leivontakirjaan, josta löysin herkullisen vadelma-ricottapiiraan ohjeen. Kävi kuitenkin niin, että piirasvuoka oli tietenkin vielä muuttotavaroiden seassa vanhassa kodissa, ja uuni jo lämpeni uudessa, joten päätin tehdä piirakan muffinssipellille, jolloin sain valmistettua herkullisia pieniä piirakoita.
Piiraat saivat kovasti kehuja, ja täytyy myöntää että nämä olivat todella herkullisia! 



Vadelma-Ricottapiiraat (noin 12 kpl pientä piirasta tai 1 iso piirakka)

Pohja
  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
Täyte
  • 250 g ricottajuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100-200 g vadelmia
Koristeeksi
  • tomusokeria

Sekoita taikinan aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun muffinssipellin tai piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi.
Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle vadelmat. 
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja siivilöi pintaan tomusokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤