tiistai 16. kesäkuuta 2015

Minttu-suklaajuustokakku brownie-pohjalla

Maistuisiko Juhannuksen herkkupöytään kuohuvan kaveriksi minttu-suklaajuustokakku?
Viime viikolla vietin 29-vuotis syntymäpäiviäni ja päätin päivääni varten valmistaa itselleni kakun. Koska en ole täytekakkujen suuri ystävä, valmistin juustokakun yhdellä lempi makuyhdistelmistäni: minttu-suklaa. Koska halusin vaihtelua juustokakkujen keksipohjille, valitsin tähän kakkuun herkullisen pehmeän ja suklaisen brownie- pohjan. Komeuden kruunasin vielä suklaaganachella ja sokerimassasta valmistamallani kukalla.

Voitte vain uskoa, että tämä herkku aivan suli suussa. Ensi vuonna sitten juhlin isommin pyöreitä.






Minttu-suklaajuustokakku (22 cm vuoka)


Pohja (20cm vuoka)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 70 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 6 liivatelehteä
  • 100 g minttusuklaata
  • 1,5 dl minttusuklaalikööriä
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • vihreää elintarvikeväriä
Suklaaganache
  • 0,75 dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata


Aloita kakun teko valmistamalla brownie- pohja: vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja voi erillisissä kulhoissa. Yhdistä kaakaojauhe ja vehnäjauho keskenään. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu suklaa, voi ja kuivat aineet varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min ajan. Anna jäähtyä kunnolla ennen juustokakkumassan valmistusta.


Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka keskenään. Rouhi suklaa pieneksi ja vatkaa vispikerma erillisessä kulhossa. Kiehauta likööri, ota kattila pois liedeltä lisää joukkoon turvonneet liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä koko ajan sekoitellen, kunnes ei ole enää höyryävän kuumaa. Kaada seos juusto-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon tomusokeri ja suklaarouhe. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Voitele kakkuvuoan reunat öljyllä ja sirottele pinnalle tomusokeria. Nosta brownie- pohja kakkuvuoan pohjalle ja kaada päälle juustokakkumassa. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tunnin ajan.


Valmista suklaakastike lisäämällä kattilaan kerma ja suklaat. Kuumenna kunnes suklaat ovat sulaneet kerman sekaan. Anna jäähtyä ja kaada lopuksi kakun pinnalle. Levitä palettiveitsen avulla.








2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ❤