maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mustaherukkatäytteiset pikkuleivät

Viime viikon perjantaina keittiössäni kävi melkoinen tohina, kun viimeistelin kahden tuttuni ylioppilasjuhliin tulevia leivonnaisia. Kakkujen lisäksi leivoin kahdenlaisia pikkuleipiä, joista toisiin toivottiin raikasta täytettä ja sokerimassakoristeita. Päätin täyttää pikkuleivät aiemmin valmistamallani punaherukkacurdin ohjeella, vaihtaen herukat mustiin.
Itse ylioppilas oli kovin tyytyväinen pikkuleipiin ja toivottavasti nämä maistuivat myös vieraille.




Mustaherukkatäytteiset pikkuleivät (noin 50 kpl)

  • 250 g suolatonta voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Täyte:

  • 250 g mustaherukoita
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 3 keltuaista
  • 50 g voita

Koristeluun:
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • pari pisaraa sitruunamehua
  • elintarvikeväriä
  • sokerimassakukkia


Valmista pikkuleivät vaahdottamalla voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Kauli taikina ohueksi levyksi muutamassa erässä. Painele muotilla pikkuleipiä ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 7 min ajan.

Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää kattilaan herukkasurvos, hillosokeri ja keltuaiset. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 min ajan, kunnes seos sakenee. Jäähdytä seos ja vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi. 

Täytä jäähtyneet pikkuleivät mustaherukkacurdilla. Valmista pikeeri vatkaamalla tomusokeri valkuaisen joukkoon. Lisää joukkoon pari pisaraa sitruunan mehua ja halutessasi värjää pikeeri elintarvikeävärillä. Pursota pikkuleipien pintaan pikeeriraitoja ja viimeistele sokerimassakukilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤