torstai 11. kesäkuuta 2015

Raparperimacarons

Raparperiaika on parhaimmillaan, ja myös minä olen onnistunut saamaan upeita raparperin varsia ystäviltäni. Monissa blogeissa onkin tänä kesänä näkynyt erilaisia ohjeita raparpericurdin tekoon, ja päätin myös itse sellaista valmistaa macaronsien täytteeksi. Raparpericurdin värin muodostuminen riippuu siitä, millaisia raparperin varsia siihen käytät. Minulla oli käytössä upeita, punavartisia raparpereja, joten tahnasta tuli herkullisen vaaleanpunainen. Macaronsien ohjeena käytin aiemminkin käyttämääni Koko Suomi Leipoo- ohjelman reseptiä.

Ihastuin tähän raparperitahnaan todella paljon, ja aion käyttää sitä tuomaan kesän makua mm. aamupuuroon, paahtoleivän päälle ja vaikka Brita-kakun täytteeksi.




Macarons

  • 125 g manelijauhoa
  • 225 g tomusokeria
  • 25 g sokeria
  • 100 g valkuaista
  • elintarvikeväriä

Sekoita tomusokeri ja mantelijauho. Siivilöi seos ja poista isoimmat mantelipalat. Vatkaa munan valkuaisesta ja sokerista vaahto. Lisää haluamasi elintarvikeväri. Lisää jauhosekoitus vaahtoon ja kääntele nuolijalla, kunnes seos on tasaista. Älä sekoita liikaa tai liian vähää. Pursota leivinpaperille noin 4 cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Anna pinnan kuivua noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista. Paista 140 asteessa uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Irroita ja täytä macaronsit niiden jäähdyttyä.

Raparpericurd
  • 300 g raparperia paloiteltuna
  • ½ dl vettä
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 3 keltuaista
  • 50 g voita

Laita raprperit ja vesi kattilaan ja keitä noin 5 minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki erillisessä kulhossa ja lisää keltuaiset raparperiseokseen koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sokerit ja keitä seosta vielä noin 5 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon huoneenlämpöinen voi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤