Vadelma-suklaakakku
Pohja:
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 5 munan valkuaista
- 0,5 dl tomusokeria
- 5 munan keltuaista
- 1,5 dl tomusokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl maitoa
Kostutus:
- 2 dl vadelmamehua
Täyte:
- 100 g tummaa suklaata
- 300 g maitosuklaata
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- ½-1 litra vadelmia
Kuorrutus:
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 300 g tummaa suklaata
- 30 g voita
Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Sulata suklaa ja voi yhdessä. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi taikinaan valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun/ leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min.
Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kostuta kakkupohjat, levitä väliin suklaatäyte ja painele täytteen sekaan tuoreita vadelmia.
Kuumenna sokeri ja kerma kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon voi. Levitä täyte kakun pinnalle ja paina päälle tuoreita vadelmia.
Toivottavasti äitienpäivä oli teillä kaikilla onnistunut.
Onnittelut vielä kaikille äideille. Olette päivänne ansainneet!
❤
Oijoi mikä herkku :) Pitääp kokeilla joskus, tuo täyte varsinkin hokuttaa kokeilemaan.
VastaaPoistaTuo täyte on todella herkullinen! Sopii ihan vaikka jälkkäriksi moussena. Tai kakun väliin vaikkapa banaanin tai sitruunakreemin kanssa. Kannattaa kokeilla :)
PoistaTuoreet vadelmat näyttää kyllä niin herkullisilta! :)
VastaaPoistaIhan kohta saadaan kotimaisia vatukoita. Ne vasta herkullisia ovat! <3
Poista