Sopivasti sain erään ystäväni illalliselle luoksemme, joten päätin kokeilla reseptiä. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Jenkkiläiset mitat ja uunin lämpötilat olen itse muokannut suomalaiseen leivontaan sopiviksi, joten ne eivät aivan täsmää alkuperäisen reseptin mittoja. Mutta tällä ohjeella onnistuin itse erinomaisesti.
Browniesta tuli täydellinen! Mehevä, herkullinen ja ennenkaikkea reseptissä kiehtoi sen helppous: kaikki aineet vain sekaisin ja uuniin. Tällöin säästyy aikaa myös illallisen muiden osien valmistamiseen.
Olut-suklaabrownie (20x20 cm vuokaan)
- 150 g kreikkalaista jogurttia
- 0,75 dl tummaa olutta (itsellä käytössä tumma ale)
- 1 muna
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1,5 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,75 dl maapähkinävoita
Sekoita keskenään jogurtti, olut ja kananmuna tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne kosteiden aineiden joukkoon. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lämmitä maapähkinävoita 20-30 sekunnin ajan mikrossa, jolloin sen rakenne pehmenee. Lusikoi pehmentynyttä maapähkinävoita brownie-taikinan päälle ja vedä veitsellä kuvioita brownien pintaan. Paista 190 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen vuuasta irroittamista. Nauti vaniljajäätelön kera.
Herkullista viikonloppua ja alkavaa viikkoa teille kaikille!
❤
Oho, no kuulostaapa erikoiselta! :D On muuten hyvännäköinen brownie!
VastaaPoistaTällä ohjeella tuli todella maukas ja mehevä brownie. Sellainen mukavan rapsakka päältä, mutta ihanan pehmeä sisältä. Kannattaa testata!
Poista