perjantai 7. marraskuuta 2014

Porkkanakakkuruudut

Tässä yksi vinkki isänpäiväksi kahvipöytään kakun sijaan tarjottavaksi; porkkanakakkuruudut.
Porkkanakakku on yksi ehdottomista suosikkileivonnaisistani, joskin sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tämä herkku nimittäin sopii erinomaisesti juhlavaksikin tarjottavaksi hienompiinkin juhliin. Porkkanakakkuruutujen ulkonäön pyrin pitämään simppelinä jakamalla ruudut tasakokoisiksi paloiksi ja koristelemalla kakut herkullisen kuorrutteen lisäksi paahdetulla saksanpähkinällä. Tyylikästä ja herkullista!




Porkkanakakkuruudut (uunipellillinen/ noin 20 palaa)

Pohja
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 6 dl porkkanaraastetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 tl kanelia
  • 50 g saksanpähkinöitä
Kuorrute
  • 300 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
  • Saksanpähkinöitä

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkanat ja rouhi saksanpähkinät. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet, porkkanaraaste, pähkinärouhe sekä öljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.  Paista 175 asteessa noin 25-30 min.

Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri siivilän läpi, sekä sitruunamehu. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakkulevyn päälle. Leikkaa kakkulevy noin 20 ruuduksi. Paahda koristeeksi tulevia saksanpähkinöitä hetken kuumalla pannulla. 



Viikko sitten ilmestyi uusin numero Parhaat Kotiblogit- lehdestä, johon myös blogini pääsi mukaan. Kannattaa käydä hakemassa tämä ihana joulunumero kaupan lehtihyllystä ja heittäytyä joulutunnelmiin. 




Mukavaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää kaikille isille. 
Olette päivänne ansainneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤