sunnuntai 17. toukokuuta 2015

vadelma-suklaajuustokakku

Heippa pitkästä aikaa!

Pahoitteluni muutaman kuukauden kestäneestä hiljaisuudesta blogissani. Minulla on kevät ollut kovin hektinen, joten olen joutunut jättämään blogin päivittämisen hetkeksi. Alkukeväästä pänttäsin työpaikan kirjallisiin ja suullisiin testauksiin, joita kovasti jännitin ja stressasin. Mutta loppujen lopuksi työ tuotti tulosta, ja testaukset meni hienosti läpi. 

Testausten jälkeen koitti kauan odotettu talviloma, jota vietimme mieheni kanssa Italiassa. Reissusta muodostui ikimuistoinen, sillä minua kosittiin matkan aikana. Ja tottakai vastasin myöntävästi kosintaan. Parin vuoden päästä tanssitaan häitä.

Nyt kun olo on levännyt ja aurinkoiset päivät ovat tuoneet lisää energiaa, on taas aikaa ja intoa leipoa. Tässä resepti herkulliseen juustokakkuun, jolla herkuttelimme äitienpäivänä.



Vadelma-suklaajuustokakku (18 + 24 cm vuokaan)

Kakku 1
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g maitorahkaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl vadelmia
Pohja
  • 200 g suklaahippukeksejä
  • 100 g voita
  • 1 dl mantelijauhoja
Kakku 2
  • 6 liivatelehteä
  • 500 g pakastevadelmia
  • ½ dl vettä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
Pinnalle
  • suklaakoristeita
  • tuoreita vadelmia

Valmista ensin kakku 1. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka ja sulatetut suklaat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaahto suklaamassan joukkoon. Voitele halkaisijaltaan 18 cm vuoka öljyllä ja sirottele tomusokeria pohjalle ja reunoille. Kumoa suklaakakkumassa vuokaan. Painele kakkumassan joukkoon tuoreita vadelmia. Laita hyytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

Valmista pohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi ja mantelijauho. Voitele halkaisijaltaan 22 cm vuoka öljyllä ja sirottele tomusokeria pohjalle ja reunoille. Painele seos vuuan pohjalle. Kumoa keksipohjan päälle hyytynyt suklaakakku. 

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta pakastevadelmat ja vesi kattilassa ja siivilöi vadelmaseoksesta siemenet pois. Painele vadelmaseosta siivilän läpi, jotta saat kaiken vadelmamehun talteen. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja sokerit keskenään. Vatkaa vispikerma erillisessä kulhossa. Kiehauta vadelmaseos ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Jäähdytä liivateseosta hetken aikaa koko ajan sekoitellen. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada vadelmakakkuseos kakkuvuokaan juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan. Koristele suklaakuvioin ja tuorein vadelmin.



Tänään sain kuluneelle viikolle hienon päätöksen, kun tapasimme Koko Suomi Leipoo- kilpailun ensimmäisen ja toisen tuotantokauden kilpailijoiden kesken puutarhajuhlien merkeissä. 
Ilta oli hieno ja voitte vain uskoa, että naurua ja puheensorinaa riitti. Upeaa, miten leivonta yhdistää ihmisiä, ja kilpailun kautta on päässyt tutustumaan näin huikean hienoihin ihmisiin. 

Toivottavasti viikonloppusi on kulunut mukavissa merkeissä. 
Aurinkoista tulevaa viikkoa!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ❤