perjantai 18. huhtikuuta 2014

Sitruunajuustokakku

Pääsiäisen kunniaksi päätin leipoa työkavereideni iloksi työvuoroon jotain herkkua. Ja koska itse olen juustokakkujen suuri ystävä, valmistin sellaisen sitruunan makuisena. Idean kakkuun sain eräästä pienestä ja tunnelmallisesta Sipoolaisesta kahvilasta, jossa silloin tällöin työvuorossa käymme nauttimassa kupilliset kahvia. Tässä kakussa pohjan päälle oli laitettu lemoncurdia niin, että se tuli esiin herkullisena sitruunasydämenä vasta kun kakusta leikkasi palan.



Sitruunajuustokakku (24-26 cm vuokaan)

Pohja
  • 200 g digestive-keksejä
  • 100 g voita
Sitruunakreemi
  • 1 muna
  • 1 keltuainen
  • 100 g sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • 125 g suolatonta voita
Juustokakku
  • 600 g tuorejuustoa
  • 2 dl bulgarian jogurttia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 6 liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu
Sitrussokeri (kakun pintaan)
  • ½ dl sokeria
  • 1 limen mehu
  • ½ limen kuoriraaste
  • ½ sitruunan kuoriraaste
Aloita valmistamalla kakun pohja. Murskaa keksit pieneksi. Sulata voi ja sekoita sekaisin keksimurskan kanssa. Painele keksimuruseos tasaisesti vuuan pohjalle. Tee tämän jälkeen sitruunakreemi. Lisää kattilaan munat, sokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä seos tasaiseksi, paksuksi kreemiksi koko ajan sekoittaen. Kun kreemi on valmis, anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Lisää jäähtyneeseen kreemiin voi ja sekoita tasaiseksi. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota keksipohjan päälle rengas kreemistä (katso kuva alla).

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi massaksi ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kuumenna sitruunan mehu kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivatteet mehuun. Anna hetken hieman jäähtyä ennen juustomassaan sekoittamista. Sekoita liivateneste ohuena nauhana juustomassan joukkoon koko ajan vatkaten. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada vuokaan keksipohjan ja kreemin päälle, ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 3 tunniksi. 

Valmista sitrussokeri sekoittamalla sokeri, sitruunan ja limen kuoriraaste ja limen mehu sekaisin. Anna maustua kakun valmistumisen ajan ja levitä sitrussokeri kakun pintaan lusikan ja sudin avuin ennen tarjoilua.



Kuvassa on pursotettu sitruunakreemi keksipohjan päälle renkaaksi, jotta leikatessa tämä tulisi esiin sitruunasydämenä.




Itse pääsen huomenna pääsiäisen viettoon, kun työvuoro on ohi. Tänään yritetään sitten herkutella työvuoron kanssa pääsiäisherkuilla.

                                          Oikein ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä teille kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤