maanantai 20. lokakuuta 2014

Gluteenittomat banaaniskonssit ja mascarponevaahto

Ystäväni oli tässä jokin aika sitten apunani blogiongelmieni ratkomisessa, ja kiitoksena illallisen lisäksi halusin leipoa hänelle työpaikalle yövuoroon vietäväksi jotain pientä hyvää. Toiveena oli, että herkkujen tulisi olla gluteenittomia.


Nyt olisi siis hyvä tilanne testata Risentan tuotteita, joita minulle taannoin lähetettiin testattavaksi.
Kokeiltavaksi sain gluteenittomista tuotteista hasselpähkinä-, manteli- ja riisijauhon, sekä psylliumsiemenen kuoria. Löysin riisijauhopussin takaa herkulliselta kuulostavan skonssien ohjeen, mutta päätin muokata tätä hieman makeaan tarjoiltavaan sopivaksi. Skonssien kanssa tarjoiltiin mascarponevaahtoa, sekä edellisessä postauksessa valmistamallaani omena-calvadoshilloa.




Banaaniskonssit (noin 15 kpl)
  • 4½ dl riisijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1½ dl maitoa
  • 1 banaani
  • 2 rkl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan huoneenlämpöinen voi. Soseuta banaani ja lisää kuivien aineiden sekaan maidon kanssa. Nosta taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm nokareita pellille. Paista uunin keskiosassa noin 10-12 min. Tarjoile mahdollisimman pian paistamisen jälkeen. Skonssit ovat parhaimmillaan tuoreina.




Mascarponevaahto
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä erillisessä kulhossa mascarponejuusto vatkaamalla, ja nostele joukkoon kermavaahto. Sekoita joukkoon siivilän läpi tomu- ja vaniljasokeri.





Skonssit innostivat kokeilemaan enemmänkin gluteenitonta leivontaa. Näiden jauhojen avulla reseptien suunnittelu on huomattavasti helpompaa!

Mukavia leivontahetkiä! 



Gluteenittomat tuotteet tarjosi:



2 kommenttia:

  1. Tämä ohje menee ehdottomasti testaukseen, njam. Jos sua kiinnostaa gluteeniton suklaa, niin blogissani on menossa raakasuklaa arvonta. :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤