sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Paistettu mustaherukka-juustokakku

Kuluneella viikolla saimme vieraaksemme ystäväpariskunnan, ja olin jo aimmin nähtyämme luvannut leipoa jotain heidän saapuessa kylään. Koska olen aivan ihastunut paistettuihin juustokakkuihin, päätin valmistaa perinteisen new york cheesecaken pienellä twistillä. Pakkasesta löytyi vielä viimeinen rasia viime kesän mustaherukoita, joten ajattelin valmistaa näistä maukkaat mustaherukkaraidat kakkuun. Ja yhdistelmä oli loistava! Muista, että paistetut juustokakut ovat parhaimmillaan 1-2 päivää paiston jälkeen, joten voit valmistaa kakun jo hyvissä ajoin valmiiksi.




Paistettu mustaherukka-juustokakku (halk.20 cm vuokaan)

Pohja
  • 150 g digestive-keksejä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 75 g voita
Juustokakku
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 dl perunajauhoja
Mustaherukkaraidat
  • 100 g mustaherukoita
  • 2 rkl sokeria

Hienonna digestive-keksit, sekoita joukkoon mantelijauho ja voisula. Painele keksiseos kakkuvuuan pohjalle. Vatkaa sekaisin tuorejuusto ja maitorahka. Lisää joukkoon kananmunat, maito ja sitruunan mehu. Siivilöi sekaan tomusokeri ja perunajauhot. Kaada taikina vuokaan keksipohjan päälle. Soseuta mustaherukat ja lisää joukkoon sokeri. Lusikoi mustaherukkaseos pursotinpussiin. Paina pursotinpussi taikinaan, keksipohjaan asti ja pursota mustaherukkasosetta taikinaan pohjasta ylös asti. Vedä lopuksi veitsellä kuvioita kakun pintaan. Paista 175 asteessa noin 50 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, mielellään yön yli.





Osa lukijoista onkin jo saattanut huomata, että elämääni voit seurata kuvina 
nykyään myös instagramissa. 

Voit seurata minua instagram-linkkiä klikkaamalla. 
Nähdään instassa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤