perjantai 13. maaliskuuta 2015

Siemennäkkäri

Kyllä huomaa, miten näin kevään tultua itsestäni löytyy paljon enemmän energiaa kuin talvella. Auringon lämmittäessä mieli odottaa jo kovasti kesää. Kun ulkona on upea sää, ei keittiössäkään viitsi viettää paljoa aikaa. Tällöin helppotekoiset leipomukset ovat mun valinta. Muistatteko aiemmin postaamani hernenäkkärin ohjeen? Tämä näkkärihän on erittäin helppotekoinen: aineet sekaisin, uuniin ja lopuksi näkkärin kuivatus.

Tällä kertaa päätin valmistaa näkkärin spelttijauhoista, jättämällä hernejauhon pois. Hernejauho imee huomattavasti enemmän nestettä kuin spelttijauho, joten lisäsin spelttijauhoa vielä hieman lisää hernejauhoon verrattuna.

Eikä näkkäri pettänyt tälläkään kertaa. Harmitti ihan, kun kerralla en valmistanut useampaa pellillistä. Sen verran herkullista tämä on!




Siemennäkkäri (pellillinen)
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 3/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 3/4 dl kurpitsansiemeniä
  • 3/4 dl pellavansiemeniä
  • 1 rkl psyllium-siemeniä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • pinnalle sormisuolaa

Sekoita kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista uunissa 160 asteessa noin 16-17 min. Halutessasi voit leikata näkkileivän tasaisiksi paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen, jolloin se on vielä hieman pehmeää. Anna näkkileivän kuivua huoneenlämmössä rapeaksi ennen tarjoilua.






2 kommenttia:

  1. On kuulemma huisin hyvää. Kirjoitin nyt heti ohjeen ylös (kun ehdein jo hukkaamaan entisen). Tuota pitää kokeilla, on varmasti herkullinen ja terveellinen!!!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤