maanantai 2. maaliskuuta 2015

Twinings -tea master class

Pääsin viime viikolla osallistumaan Twiningsin järjestämään teeiltaan, jota suurena teen ystävänä odotin jo kutsusta lähtien kovasti. Teelaatujen maistelun lisäksi odotin saavani vinkkejä teen käyttämisestä leivonnassa. Koskaan en nimittäin ole teen yhdistämistä leivonnassa kokeillut, mutta olen paljon tee-reseptejä netistä lueskellut. Resepteissä teetä on käytetty lisäämällä haudutettu tee taikinaan, mutta myöskin käyttämällä teelehtiä sellaisenaan taikinamassan joukkoon.

Tämä olikin yksi asia jota illan isännältä, itse Herra Stephen Twiningsilta kyselin. Twinings ei ollut aiemmin kuullutkaan teelehtien käyttämisestä leivonnassa sellaisenaan, eikä hän myöskään sitä suositellut. Ensinnäkin; teelehdet eivät kestä uunin lämpöä ja näin ollen palavat paistovaiheessa. Ja toisekseen, Twinings kertoi ettei ole koskaan teelehtiä sellaisenaan maistanut, mutta voi vain kuvitella koostumuksen muistuttavan lähinnä märkää ruohikkoa ja pilaavan taikinan koostumuksen.

Teeillasta saimme mukaamme erilaisia teelaatuja kotona maisteltavaksi, ja heti alkoi mielikuvitus luomaan reseptejä joissa teen makua voisi hyödyntää. 

Teereseptejä luvassa siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤