maanantai 5. toukokuuta 2014

Brookie

Valmistin suklaata rakastavalle ystävälleni iltateen kaveriksi brookieta, eli brownien ja cookien herkullista yhdistelmää. Olin valmistanut tätä herkkua jo talvella jälkiruoaksi, kun ystäväni tulivat meille syömään. Tällöin en kuitenkaan ehtinyt saada tästä kuvaa, sillä koko annos katosi samantien parempiin suihin. Pehmeän brownien ja rapean cookie-massan yhdistelmä on uskomaton!
Tämän oman ohjeen rakensin aiemminkin käyttämääni brownies-ohjetta varioiden.




Brookie (noin 30 x 20 cm vuokaan)

Brownie-pohja

  • 150 g suolatonta voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
Cookie-taikina
  • 50 g suolatonta voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 50 g maitosuklaata
  • 0,5 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Aloita valmistamalla brownie-pohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita muna-sokerivaahdon sekaan kuivat aineet siivilän läpi, sekä sulatettu voi ja suklaa varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuutin ajan.

Valmista tällä välin cookie-taikina vaahdottamalla voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon muna koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi pähkinät ja suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Nosta 15 minuuttia uunissa olleen brownie- pohjan päälle keksimassasta nokareita ja laita takaisin uuniin paistumaan 10-15 minuutin ajaksi. Anna jäähtyä ennen paloittelua.






2 kommenttia:

  1. Oli muuten erittäin hyvää, koko ihanuus tuli syötyä samana päivänä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla että ohje oli mieleinen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤