tiistai 27. toukokuuta 2014

Valmistujaiskakku mango-passionmoussella

Minua pyydettiin valmistamaan erään nuoren herran valmistujaisjuhlaan kakkuja. Pariin kakkuun sain jo valmiiksi makutoiveet, mutta yhteen kakkuun sain vapaat kädet. Päätinkin, että haluan tehdä tämän kakun sokerimassakuorrutteisena, ja simppelin tyylikkäänä. Mauksi valitsin raikkaan mango-passionmoussen.

Reunassa käytetty sokeripitsi on Leivontatarvike Juhlavasta, ja pitsi on malliltaan Fantasy. Tämä pitsimuotti on malliltaan leveä, ja tähän kakkuun halkaisinkin pitsin puoliksi. Pitsin olen värjännyt mustalla elintarvikespraylla. Jos sokeripitsin valmistaminen kiinnostaa, käy kurkkaamassa aiemmin kirjoittamani postaus pitsin teosta täältä. Kakun kuorrutus ja koriste ovat sokerimassaa.




Mango-passionmoussekakku (22-24 cm vuokaan)

Pohja
  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl mangopyrettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 6 liivatetta
  • 2 rkl vettä
  • 4 passionhedelmän sisusta
  • 2 dl vispikermaa
Kostutus
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Nostele varoen. Kaada taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 35 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja mangopyre sekaisin. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi passionhedelmät, sekä kermavaahto nostellen. 
Halkaise kakku kolmeen osaan. Vuoraa paistovuoka kelmulla ja kasaa kakku siihen. Kostuta kerrosvälit ja kaada mousse kostutettujen kakkupohjien väliin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla. 




                     Lämpimät onnittelut kaikille tämän kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuville! 
                                                       Toivottavasti päivänne on onnistunut!

                                                                            ❤: Sanna

4 kommenttia:

  1. Ompa tosi kaunis kakku :), hyvällä maulla koristeltu!

    VastaaPoista
  2. Wau, upee pitsi! Oih, miten noita sun ihanuuksia raahtii tuhota syömällä?!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤