sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Kesä on täällä! Jos ei sitä ei huomaa näistä tyypillisistä Suomen kesän säistä (helteestä jäätävän kylmään), niin ainakin sen huomaa puutarhassa kovaa vauhtia kasvavista herkuista. Raparperit ovat kasvaneet, ja ne ovatkin suurta herkkuani. Odotan jo kesälomaa, ja sitä että pääsisi pullottamaan raparpereita mehuksi.

Nyt ostin pienen satsin raparperia kesäistä juustokakkua varten. Käytin kakkuun kauniita, punertavan vartisia raparpereja, jolloin myös kakkuun tuli häivähdys punaisuutta. Kakun pohjassa halusin kokeilla mantelimassasta tehtyä pohjaa, ja siitä tulikin mukavan pehmeä ja kivan makuinen! Kakun koristelin tuoreilla mansikoilla, jotka tosin eivät vielä ole kotimaisia, ja marinoiduilla raparperisuikaleilla.




Raparperi-valkosuklaakakku (24 cm vuokaan)

Pohja

  • 250 g mantelimassaa
  • 3 munaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
Täyte
  • 500 g raparperia
  • 250 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g valkosuklaata
Marinoitu raparperi
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 1 raparperin varsi

Raasta jääkaapissa viilentynyt mantelimassa hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen ja lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen valmistusta.

Kuori ja leikkaa raparperi paloiksi, lisää kattilaan sokerin ja vaniljatangon kanssa. Keitä noin 5 minuutin ajan. Sekoita maissitärkkelys ½ dl vettä ja kaada ohuena nauhana raparperiseokseen. Keitä vielä noin minuutin ajan, ja nosta seos jäähtymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka keskenään. Paloittele suklaa pieneksi ja sulata. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä kiehuvaksi, ja lisää pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Lisää seokseen jäähtynyt raparperiseos, sekä sulatettu valkosuklaa. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada juustokakkumassa vuokaan pohjan päälle, ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Kuori koristeeksi tuleva raparperi kuorimaveitsellä paksuiksi suikaleiksi. Keitä kattilassa vesi ja sokeri, ja laita raparperisuikaleet sekaan. Keitä noin 5 minuutin ajan. Koristele kakku mansikoilla ja raparperisuikaleilla.



Oi aurinko; kypsytä jo kotimaiset mansikat makeiksi, että päästään niistäkin nauttimaan!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤