sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kananmunattomat banaani-suklaakuppikakut

Valmistin tässä taannoin ystäväporukalleni kuppikakkuja, ja toiveena oli kananmunattomat versiot erään kaverini allergian vuoksi. Minusta on ihanaa, että leivontaan tuodaan välillä haastetta erityisruokavalioiden muodossa. Itselläni todettiin yläasteikäisenä suuri määrä eri allergioita. Tällöin opin valmistamaan itselleni erilaisia maidottomia- ja kananmunattomia herkkuja, mutta nyt aikuisiällä allergiaoireiden poistuttua tuleekin liian harvoin suunniteltua esimerkiksi kananmunattomia leivonnaisia.

Näihin kuppikakkuihin valmistin herkullisen banaani-suklaapohjan ja täyteläisen suklaakuorrutteen. Makean kokonaisuuden kruunasi pilkotut suolapähkinät, jotka täydensi makeaa suklaista makua loistavasti. Suosittelen testaamaan!



Banaani-suklaakuppikakut (n.15 kpl)

Taikina
  • 2 banaania
  • 200 g creme fraiche
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrute
  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
Pinnalle
  • pilkottuja suolapähkinöitä

Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon ranskankerma ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja yhdistä banaanisekoitukseen siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Anna kuppikakkujen jäähtyä kunnolla.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, sulata suklaat ja sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Levitä palettiveitsellä tai pursota kuorrute kuppikakkujen pintaan. Koristele suolapähkinärouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤