perjantai 3. tammikuuta 2014

Marmeladimakeiset

Heippa lukijani!
Alkuun pahoitteluni joulun ja uuden vuoden juhlimisen välistä hiljaiseloa blogissani.
Joulu meni ruuista ja herkuista nauttiessa, levätessä, ystävien seurasta nauttiessa ja toki työnteonkin merkeissä. Toivottavasti teidänkin joulun ja uuden vuoden juhlinta sujui rauhallisissa merkeissä.

Joulun herkuista en ehtinyt joulun alla teille esitellä yhtä herkkua, jota joululahjaksikin ystäville annoin. Mutta koska nämä marmeladimakeiset sopivat mihin vuoden aikaan tahansa, päätin jakaa ohjeen nyt kanssanne. Ohjetta pystyy varioimaan oman maun mukaiseksi. Itseä alkoi jo mietityttämään, että jos ensi syksynä poimisi pihlajanmarjoja ja valmistaisi oman version legendaarisista Kettu-karkeista.

Alkuperäisen ohjeen löysin Lunni Leipoo- blogista. Ohjeen tein kaksinkertaisena. Makeisia valmistin sekä mansikoista että vadelmista. Mansikoista valmistettaessa marjoista irtosi enemmän mehua, joten marmeladimassa tarvitsi hieman enemmän sokeria valmistukseen.
Mansikkamarmeladit upotin vielä sulaan suklaaseen, jolloin niistä tuli Julia- karkkien tapaisia ihania suklaapäällysteisiä marmeladeja. Nam!




Vadelmamarmeladit

  • 500 g pakastevadelmia
  • 3 dl vettä
  • 7 dl hillo-marmeladisokeria
  • pinnalle sirosokeria

Suklaakuorrutteiset mansikkamarmeladit
  • 500 g pakastemansikoita
  • 8 dl hillo-marmeladisokeria
  • 200 g tummaa sokeria

Mittaa kattilaan vesi ja marjat. Kiehauta ja kaada siivilään, paina seoksesta siemenet pois. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sokeri koko ajan vispaten. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan koko ajan reunoja myöten sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 20 x 20 cm vuokaan. Laita kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi. Nosta hyytynyt marmeladi vuuasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kierittele sokerissa tai sulatetussa suklaassa. Suklaalla kuorrutetut marmeladit tulee säilyttää jääkaapissa, sokeroidut tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.




Vuoden vaihtuessa mietin paljon vuoden 2013 tapahtumia. Kulunut vuosi oli antoisa ja ikimuistoinen. Päällimmäisenä mieleenpainuvin tapahtuma oli ehdottomasti Koko Suomi Leipoo -kilpailu. Se, miten kilpailua jännitti keväisestä hakemuksen jättämisestä sinne tv:stä ulostuloon asti. Voi, palaisin noihin kesän hetkiin takaisin hetkenä minä hyvänsä.

Mutta elämässä mennään eteenpäin, ja toivon vuodesta 2014 tulevan vieläkin hienompi.
Toivon samaa myös teille lukijoilleni: 

                                Kiitos kuluneesta vuodesta, ja onnea jo alkaneelle vuodelle 2014!

                                                                ❤:  Sanna


7.11.14 edit: Mansikkamarmeladien ohjeesta poistettu vesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤