torstai 10. heinäkuuta 2014

Kermakakku

Viime viikonloppuna ystäväni juhlisti syntymäpäiviään ja juhlaan pyydettiin kermakakkua, jonka sisältä löytyisi sitruunaista makua yhdistettynä valkosuklaaseen. Väliin laitoinkin lemon curdin ja valkosuklaamoussen.

Ystäväni pitää turkoosista väristä, joten kakun päälle tein sokerimassasta koristeeksi kolme turkoosia gerbeeraa, joiden pintaan pyyhin vielä vaaleaa helmiäistä tomuväriä. Reunat tasoitin sileiksi ja tein kuvion raapalla. Pinnalla pursotukset suurella tähtityllalla tehtynä.




  • Kakkupohjana käytin aiemminkin käyttämääni voikakkupohjaa, jonka ohjeen löydät täältä
  • Kostutus: 
    • 2-3 dl maitoa
    • 1 rkl vaniljasokeria
  • Väliin:
    • Sitruunakreemi, jonka ohjeen löydät aiemmasta postauksestani täältä
    • Valkosuklaamousse, jonka ohjeen löydät täältä. Huom! Puolita täytteen ohje laittaessasi täyte 24-26 cm kakun väliin.
  • Pinnalle: Tomusokerilla maustettua vispikermaa





Olen alkanut innostumaan näiden kermakakkujen teosta. Olen hieman testaillut erilaisia pursotustyylejä, mutta reunan koristelussa olen erityisen ihastunut yksinkertaiseen kuvioraapattuun pintaan. 
Gerberoihin olen varsin tyytyväinen - näitä kun en ole aiemmin tehnytkään.

Mitä mieltä olette?


6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ❤