sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vadelma-valkosuklaaleivonnaiset

Jotkin makuyhdistelmät vaan toimivat, ja vadelman ja valkosuklaan yhdistelmä on yksi niistä joita rakastan. Ostin uuden leivontavuuan, jolla saan valmistettua pyöreitä uunissa paistettavia leivonnaisia. Mietin, toimisiko vuoka myös hyydytettävien leivonnaisten kanssa, ja olihan niitä pakko testata. Mutta täytyy näin jälkikäteen sanoa, että öljyämisestä ja tomusokeroinnista huolimatta olisi silikoninen muotti tai leivosvuuat paljon parempi vaihtoehto näihin leivoksiin. Leivosta sai hetken koputella ja pienellä palettiveitsellä irroittaa pois vuuasta.

Mutta lopputulos oli hyvä ja ihanan makuinen.




 



Vadelma-valkosuklaaleivonnaiset (n. 10 leivosta)

Pohja
  • 300 g Digestive-keksejä
  • 200 g voita
Täyte
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 150 g vaniljajogurttia
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 150 g valkosuklaata
  • ½ litraa vadelmia

Öljyä leivonnaisvuoka kevyesti ja siivilöi tomusokeria pintaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen.  Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto erillisessä kipossa pehmeäksi ja lisää joukkoon jogurtti. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon turvonneet liivatelehdet. Kaada liivateseos mascarponeseoksen joukkoon. Lisää joukkoon myös sulatettu valkosuklaa ja nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte leivonnaisvuokaan niin, että keksipohjalle jää noin ½ cm tilaa. Paina täytteen joukkoon vadelma. Laita leivonnaiset jääkaappiin hyytymään noin tunnin ajaksi.
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivonnaisten pintaan ja laita leivokset jääkaappiin hyytymään vielä tunnin ajaksi.
Poista leivokset vuuista ja koristele tuoreella vadelmalla.


 
 
P.S. Muistakaa katsoa torstai-iltaisin Koko Suomi Leipoo-uusinnat. Itse olen kaksi ensimmäistä jaksoa missannut, mutta loput on pakko katsoa ja fiilistellä viime kesän muistoja.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤