maanantai 7. heinäkuuta 2014

raparperi-mansikkamehu

Vihdoin ne aurinkoiset kesäsäät saapuivat piristämään mieltä, ja kypsyttämään herkullista marjasatoa. Sain tässä menneellä viikolla yllättäen pari laatikkoa hieman pehmentynyttä mansikkaa, joka sopii loistavasti säilöntään. Nämä ovat niitä hetkiä, joita kaihoisasti talvella muistelee: se, kun koti täyttyy herkullisen raparperin ja mansikan tuoksuista ja herkut säilötään hilloiksi ja mehuiksi talven varalle.

Vinkkinä kaikille: Kannattaa käydä juttelemassa toreilla ja kojuilla marjamyyjien kanssa. Etenkin näin helteillä tulee lähes päivittäin pehmennyttä marjaa jota ei viitsi laittaa myyntiin, mutta joka olisi aivan mainiota juurikin esimerkiksi mehuihin. Näitä marjoja saattaa saada hyvin edulliseen hintaan, ja parhaassa tapauksessa jopa ilmaiseksi.Raparperi-mansikkamehu
  • 2 l raparperia 
  • 1 l mansikoita
  • 1 l vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokosokeria
Pilko raparperit pieneksi ja perkaa mansikat. Mittaa mansikat ja raparperit kattilaan veden kanssa. Keitä mehua noin puolen tunnin ajan. Kaavi pinnalta vaahdot pois. Siivilöi mehu keittämisen jälkeen, ja lisää kuuman mehun joukkoon sokerit. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin ja anna viiletä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä. Tarjoile mehu laimentamalla veteen suhteessa 1:3.
Kannattaa säästää siivilöinnissä jäljelle jäänyt raparperi-mansikkasose, sillä sitä voi jatkossa käyttää esimerkiksi piiraiden tai vaikkapa Brita-kakun täytteenä. Lisää seokseen hieman sokeria ja pakasta. Näin sose on välittömästi käyttövalmis. Tämä mehu sopii myös erinomaisesti kesän booleihin makua tuomaan.

Herkullisia mehuhetkiä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤