perjantai 29. marraskuuta 2013

James Bond kakku

Minua pyydettiin valmistamaan James Bond- teemaisiin pikkujouluihin kakku. Toiveena oli, että kakussa olisi James Bond -varjokuva. Mauksi toivottiin suklaakakkupohjaa ja täytteeksi valkosuklaata ja vadelmia. Samanmakuisen kakun valmistin viime kesänä erääseen hääjuhlaan ja kakku sai silloin kovasti kehuja, joten päätin käyttää samaa ohjetta.

Reseptinä käytin ihanan Painted By Cakes- blogin, ja Koko Suomi Leipoo- kilpailijakaverini Emman suklaisen kerroskakun -ohjetta. Täytteen reseptiä muutin hieman siten, että jätin pätkiksen pois, ja lisäsin valkosuklaan määrää.

Tämä ohje sopii erinomaisesti kerroskakkujen tekoon, sillä pohja on tarpeeksi jämäkkä, jotta kakku ei lysähdä kasaan. Toki kerroskakku vaatii tukimateriaalia ja pohjia kerrosten väliin. Itse käytän kerroskakkujen kasaamisessa Wiltonin muoviputkia, jotka antavat kakulle juuri sopivaa tukea. Kakkujen väliin laitoin kakkupahvin, jonka leikkasin ylemmän kakun kokoiseksi.



Kerroskakku (26 cm ja 19 cm vuokiin)

Pohja:
  • 500 g voita
  • 4,5dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 7 rkl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl maitoa
Kostutus:
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyte

Valkosuklaamousse:
  • 400 g valkosuklaata
  • 5 dl vispikermaa
  • 500 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatetta
noin 800 g vadelmia moussen pinnalle.


Voitele halkaisijaltaan 26 cm ja 19 cm kakkuvuuat ja vuoraa reunat paperilla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen huoneenlämpöisen maidon kanssa. Kaada taikina vuokiin. Tee taikinaan kuoppa, jotta kakun paistuvat tasaisesti. Paista 175 asteessa noin tunti.

Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka ja vaniljasokeri keskenään. Kaada jäähtynyt suklaa ohuena nauhana rahkan joukkoon. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Kuumenna 2 rkl vettä ja lisää liivatteet kuumaan nesteeseen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos rahkaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. 

Leikkaa kakut kolmeen osaan. Kostuta ja täytä kakut vuokiinsa lisäämällä valkosuklaamoussen päälle vadelmia. Laita kakut hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 




Kakun pinnalle levitin aluksi voikreemiä ennen sokerimassakuorrutteen lisäämistä. Myös koristeet ovat sokerimassaa. Lisäksi sudin siveltimellä kakun pinnalle syötävää kimalletta juhlavaa tuntua tuomaan. 

 Viime kesänä olin yhdissä häissä, jossa leipomosta tilattu kakku näytti leikatessa aivan Pisan tornilta, ja ehkä tästä syystä olen vähän liiankin tarkka kakkujen pohjien tukemisessa. Jotkut uskaltavat käyttää kakun kerrosten tukemisessa perus pillejä, mutta itse valitsen mielelläni tukevat muoviputket. Olen tykästynyt todella paljon näiden kerroskakkujen tekemiseen. Etenkin kesän nelikerroksisen hääkakun toteuttaminen oli mahtavaa, ja toivon että näitä projekteja tulisi vielä lisää.

Toivottavasti James Bond- pikkujouluilijat tykkäsivät kakusta, ja toivottavasti juhlat olivat onnistuneet!

                                                        ❤: Sanna

2 kommenttia:

  1. Onpa komia kakku! En ole tuollaisella reseptillä koskaan kakkupohjaa tehnyt, mutta pitääkin kokeilla, varsinkin jos joskus tulee kerroskakun teko eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa testata ohjetta, vaikka muutenkin kun vain kerroskakuissa. Tulee oikein maukas pohja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤