sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Mustaherukkajuustokakut brownies-pohjalla

Isänpäiväksi halusin valmistaa juustokakkua, ja makuna käytin mustaherukkaa ja suklaata. Kaappiin kurkkiessani silmiini osui Runebergintorttu- vuuat, joista sainkin idean: mitä jos juustokakun tekisikin valmiiksi annoksiin torttuvuuassa? Kyseistä torttuvuokaa kun tulee käytettyä lähinnä Runebergin päivänä, ja tuntui typerältä käyttää hyvää vuokaa vain kerran vuodessa. Joten miksei sitä ottaisi hyötykäyttöön?

Kakkuihin valmistin brownies pohjan ja täytteen päätin jättää vähemmän makeaksi niin, että mustaherukoiden happamuus saisi hieman maistua. Koko komeuden kruunasi vielä suklaakastike, joka sai levitä kakkujen päälle ja reunoille.




Mustaherukkajuustokakut (6 kpl)

Browniepohja:

  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 70 g voita
  • 70 g tummaa suklaata
Juustokakku:
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mustaherukoita
  • 6 liivatetta
  • 3 rkl laimennettua mustaherukkamehua
Suklaakastike:
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 50 g maitosuklaata
  • 25 g tummaa suklaata

Aloita valmistamalla brownie-pohjat. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää nostellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe sekaisin ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sulata voi ja sekoita taikinaan. Nosta taikina lusikalla runebergintorttuvuokien pohjalle ja tasoita pinta pienellä palettiveitsellä. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Irroita jäähtyneet pohjat vuuasta.

Valmista juustokakun täyte vatkaamalla juusto ja sokerit sekaisin. Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta mustaherukat hienoksi soseeksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna mustaherukkamehu kattilassa ja lisää pehmenneet liivatteet mehun joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivatemehu juustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoo kermavaahto. Vuoraa Runebergintorttuvuuat leivinpaperilla ja kaada massa vuokiin. Laita lopuksi "kanneksi" jäähtyneet brownie-pohjat. Paina hieman, jotta pohjat menevät tasaisesti juustokakkuihin. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Irroita hyytyneet juustokakut vuuista ja laita tarjoiluastialle.

Valmista suklaakastike lisäämällä kattilaan kerma ja suklaat. Kuumenna kunnes suklaat ovat sulaneet kerman sekaan. Anna jäähtyä. Lisää kastiketta lusikalla juustokakkujen päälle. Koristele halutessasi suklaakoristein.




Nämä juustokakut saivat kovasti kehuja, ja itse pidin tästä mustaherukan ja suklaan yhdistelmästä todella paljon. Ja tästä tuli into kokeilla kyseisissä vuuissa muitakin herkkuja. Miksei vaikka suolaisia muffinsseja tai esimerkiksi pikkuisia leipiä?

Toivottavasti kaikkien teidän isänpäivän vietto on ollut onnistunut.
Onnea kaikille isille, olette päivänne ansainneet!  


8 kommenttia:

  1. Heiii mikä hauska ja hieno idea tehdä runebergin torttuvuokiin juustokakkua!! Ja näyttävät + kuulostavat ihanilta. Alkoi kiinnostaa tuo mustaherukka + suklaa yhdistelmä... kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset ovat! Ja mainiolta kuulostaa herukoiden kirpeys yhdistettynä suklaaseenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Itse tykkäsin yhdistelmästä tosi paljon :)

      Poista
  3. Moi :)) Moon täällä jo toista kertaa kuolaamassa noitten komistusten perään. Kyllä on varmasti mojova ja kiva maku! En eppäile yhtään! Mieki oon ny leiponu. Jo toisen kerran.. huh. :)) Käys tsiikaan;)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet viihtynyt blogissani. Pitääpä käydä lukemassa sinun leipomuksistasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤