maanantai 9. joulukuuta 2013

Sokeroidut appelsiinit

Tässä taannoin ystäväni tarjoili minulle viini-illan yhteydessä Stockmannilta hakemiansa ihania, makeita sokeroituja appelsiineja, joiden toinen puoli oli kastettu suklaaseen. Nämä olivat minulle aivan uudenlainen herkku, sillä appelsiineissa oli kuori jäljellä, mutta silti nämä oli saatu sokeroitua ihanan pehmeiksi ja suklaan kanssa yhdistettynä nämä olivat taivaallisia! Siitä asti olenkin halunnut kokeilla valmistaa näitä.

Sokeroidut appelsiinit ovat helppotekoisia, mutta aikaa vieviä. Viipaleiden kuivumiseen saa varata vuorokauden aikaa, joten mitään pikaiseen valmistuvia makeisia nämä eivät ole.




Sokeroidut appelsiinit suklaakuorrutteella
  • 1 appelsiini
  • 2,5 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • noin 100 g tummaa suklaata

Pese appelsiini juuresharjalla kuuman veden alla. Pilko appelsiini viipaleiksi, heitä päätypalat pois. Pilko viipaleet vielä puoliksi. Lisää laakeaan kasariin tai pannuun vesi ja sokeri. Kun seos kiehuu, lisää joukkoon appelsiiniviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan kerran viipaleita kääntäen. Tämän jälkeen käännä liesi miedolle lämmölle ja anna seoksen poreilla noin puolen tunnin ajan. Tämän aikana voit käännellä viipaleita pari kertaa. Nostele viipaleet leivinpaperin päälle kuivumaan. Ota keittämisestä muodostunut appelsiinisiirappi talteen puhtaaseen purkkiin. 
Anna viipaleiden kuivua noin 24 h ajan huoneenlämmössä. Kääntele viipaleita kahdentoista tunnin jälkeen. 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kastele appelsiiniviipaleet sulatettuun suklaaseen. 
Laita viipaleet jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 






Itse annoin viipaleiden kuivua 36 tunnin ajan työvuoron vuoksi. Eli ei haittaa yhtään, vaikka appelsiinit olisivatkin pidempään kuin 24 tuntia kuivumassa. 

Keitinliemestä muodostui aivan ihana appelsiinisiirappi, joka tosiaan kannattaa säästää. Tätä voi jatkossa käyttää jatkossa leivonnassa, tai mikseipä vaikka johonkin coctailiin makua tuomaan. Tämä siirappi on myös kiva joululahjaidea appelsiiniviipaleiden kanssa. 




Nämä sokeroidut appelsiinit olivat nyt tämän joulun ensimmäinen herkkuprojekti. Tästä blogipäivityksestä sinne jouluun asti jaankin teille reseptejä herkuista, jotka päätyvät joulupöytään ja ystävien iloksi. Tänä jouluna läheiseni saavatkin lahjaksi itse tehtyjä herkkuja, joista nauttia joulunpyhinä.

                                                              ❤

p.s  Vielä on aikaa käydä osallistumassa jouluarvontaani täällä

4 kommenttia:

  1. Voi ei tällaisia houkutuksia! ;) Luulin jo, että olisin tämän joulun herkkuni tehnyt jo suurinpiirtein, mutta taas tuli yksi lisää listalle. Ihana (ainakin minulle) uusi idea - kuulostavat herkuilta!

    VastaaPoista
  2. Niin herkullisen näköisiä! Ihana idea! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ❤