tiistai 24. kesäkuuta 2014

Babyshower-kakku

Sain loppukeväästä tehdä erään tuttuni babyshower-juhlaan kakun. Toiveena oli hempeän pastellinsävyinen kakku, jonka väreistä ei paljastuisi lapsen sukupuolta. Lisäksi kakkuun toivottiin pupukoristetta ja sokeripitsiä. Hylkäsin jo heti alkuun vihreän ja keltaisen sävyn, sillä yhdistettynä pupukoristeeseen, olisi lopputulos ollut enemmän tai vähemmän pääsiäismäinen.

Kakun pohjana käytin aiemminkin tekemääni porkkanakakkua. Ohjeen löydät täältä. Tällä kertaa valmistin täytteeksi pehmeän tuorejuustotäytteen. Tein täytteen kaksinkertaisena, sillä halusin täytettä olevan kakussa runsaasti. Ohjeen löysin ihanan Emman Painted By Cakes- blogistaTuorejuustotäyte porkkanakakkuun (20 cm vuoka)
  • 150 g voita
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1rkl maitoa
  • 400 g tuorejuustoa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi kreemiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen ja täytä tuorejuustokreemillä.
Vinkkinä muillekin, jotka leipovat raskaana oleville: Valion Viola-tuorejuusto on pastöroitu ja pakattu kuumana, jolloin se sopii myös raskaana oleville. Näiden hempeiden kakkujen tekeminen on kaikista ihaninta! Vaaleita sävyjä, satumaisia koristeita, kaikkea hempeää ja ihanaa! Loppuviikosta pääsen leipomaan taas yhtä ihanaa vaaleanpunaista unelmaa. Voi tätä luomisen ihanuutta!

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ❤