perjantai 27. kesäkuuta 2014

kirsikka-valkosuklaa gelato

Espanjassa lomaillessani törmäsin lähes joka kadun kulmassa aivan ihaniin jäätelöbaareihin, jossa myytiin italialaista jäätelöä, gelatoa. Italiassa käydessäni en tätä herkkua monestikaan maistanut, mutta nyt viimeistään rakastuin tähän jäätelöön aivan täysin. Koska jäätelökoneeni on ollut aivan liian vähällä käytöllä, päätinkin että gelatoa on yritettävä valmistaa itse. Selailin netissä ulkomaalaisilla sivuilla ja opiskelin gelaton valmistusta ja eri reseptejä. Näistä useista sivuista yhdistelinkin tämän kyseisen ohjeen.

Ja voin kertoa, että on aivan uskomattoman hyvää!



Kirsikka-valkosuklaa Gelato (noin 650 ml jäätelömassaa)
  • 6 dl kuohukermaa
  • 4 keltuaista
  • 3/4 dl sokeria
Kirsikkasose:
  • 4 dl kirsikoita
  • 1,5 dl sokeria
Lisäksi:
  • 100 g valkosuklaata 

Kiehauta kerma ja anna hieman viiletä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri muutaman minuutin ajan vaaleksi, paksuksi seokseksi. Lisää hieman viilentynyt kerma munaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna seos kattilassa noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on kiisselimäistä. Laita jäätelömassa jääkaappiin viilentymään yön yli.
Poista kirsikoista siemenet ja pilko ne pieneksi. Lisää kirsikat erilliseen kattilaan sokerin kanssa ja keitä noin 10 minuutin ajan. Soseuta kirsikkaseos sauvasekoittimella. Säästä soseesta muutama ruokalusikallinen sivuun, jotta voit koristella valmiin jäätelön pinnan sillä. Lisää loput viilentyneestä kirsikkasoseesta jäätelömassan joukkoon. 
Pilko valkosuklaa pieneksi kuutioksi ja lisää jäätelömassan joukkoon juuri ennen jäätelökoneeseen lisäämistä. Valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan.




Ja kunnon jäätelöhän maistuu joka säällä, siihen ei helteitä tarvita. Eikö? 

2 kommenttia:

  1. Oi, tuo on varmasti herkullista! :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä herkku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen :) Kiitos Melissa, ja mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤