maanantai 21. lokakuuta 2013

Geishamousse

Alkuun pahoitteluni niille, jotka eivät suklaasta pidä. Kuulemani mukaan myös sellaisia ihmisiä on olemassa. Päivitykseni ovat olleet melko suklaapitoisia. Mutta minkäs sille voi, suklaa vain on yksi herkuista, joita vaan en voi vastustaa.

Valmistimme tässä yhtenä iltana perheellemme illallista, ja tein jälkiruuaksi geishamoussea. Moussen pohjana toimii perushyvä moussen ohje, ja Geisha-suklaa toi tähän jälkkäriin ihanaa pähkinäistä makua. Jos olisi kesä, olisin tarjonnut moussen kaverina tuoreita mansikoita tai vadelmia hieman makua raikastamaan. Moussea maistellessamme saimme pöytäseurueen kanssa idean, että moussen ohjetta voisi varioida niin, että siitä saisi kerroksellisen: valkosuklaamoussea pohjalle ja päälle geishaa. Mitä luulette, meneekö liian makeaksi? Vai voiko liian makeaa edes olla? En usko.

Tämä resepti sai kyllä paljon kehuja. Moussen kaveriksi keitimme ihanat vaniljakahvit. Täytyy myöntää, että mousse kyllä kruunasi hyvän illallisen.




Geishamousse  (noin kuusi annosta)


  • 200 g Geisha- suklaata
  • 4 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää sulaneeseen suklaaseen keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele vaahto suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi seoksen joukkoon nostellen. Nostele mousse annoskulhoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Hyytyneen moussen pintaan voi raastaa geisha-viipaleita, tai tarjota tuoreiden marjojen kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Ei mene liian makeaksi valkosuklaankaan kanssa! Tosin en ole testannut, mutta ihan näin näppituntumalta sanon :) Näyttää kyllä huikaisevan hyvältä tuo moussee,oijoi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ehdottomasti joskus kokeilla valkosuklaan kanssa. Tai mitä jos tekisi kolmen suklaan moussen, eli laittaisi sekaan vielä hieman tummaa suklaata tuomaan jykevyyttä makuun? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤