maanantai 28. lokakuuta 2013

Macarons

Kun kerran on päässyt näihin leivonnaisiin innostumaan, haluaa näitä tehdä vaan uudestaan ja uudestaan.
Valmistin siis kahta erilaista macarons-leivonnaista siskoni syntymäpäiväjuhlille.Tällä kertaa valitsin keltaisiin kuoriin sitruunakreemin. Ja koska rakastan vastavärien yhdistämistä, päätin laittaa vihreisiin kuoriin vaaleanpunaisen vadelmatäytteen. 

Perusohjeena käytin jälleen Koko Suomi Leipoo- ohjelmassa käyttämäämme macarons-ohjetta. Käytän muuten kuorten teossa mantelijauhetta, sillä mantelijauhoa en ole vielä lähikaupastamme löytänyt. Olen kysellyt muiltakin bloggaajilta asiasta, niin hyvin moni käyttää kyllä ihan vaan mantelijauhetta näiden tekoon. 

 Edelleenkään en aivan täysin tyytyväinen näihin herkkupaloihin ole. Esimerkiksi kuorten pinta saisi olla hieman sileämpi. Mutta tästä kokeilusta en suinkaan lannistunut. Harjoitus tekee mestarin, eikö?




Macarons

  • 125 g manelijauhoa
  • 225 g tomusokeria
  • 25 g sokeria
  • 100 g valkuaista
  • elintarvikeväriä
Sekoita tomusokeri ja mantelijauho. Siivilöi seos ja poista isoimmat mantelipalat. Vatkaa munan valkuaisesta ja sokerista vaahto. Lisää haluamasi elintarvikeväri. Lisää jauhosekoitus vaahtoon ja kääntele nuolijalla, kunnes seos on tasaista. Älä sekoita liikaa tai liian vähää. Pursota leivinpaperille noin 4 cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Anna pinnan kuivua noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista. Paista 140 asteessa noin 14 minuuttia.



Sitruunakreemi

  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 100 g sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 125 g suolatonta voita

Keitä sitruunasta, sokerista ja kananmunista kreemi kattilassa. Sekoita kreemiä huolellisesti keittämisen ajan, jotta ei pala pohjaan. Lisää pehmeä voi kädenlämpöiseen kreemiin. Jäähdytä massa ja lisää macaronsien väliin.




Vadelmatäyte macaronsien väliin

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl soseutettua vadelmia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Sekoita pehmeään tuorejuustoon muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden macaronien väliin. 



2 kommenttia:

  1. Hiphei, taidanpa haasta sinut! Haaste löytyy blogistani http://cookiesnenni.blogspot.fi/ (viimeisen teksti).
    Terkuin, Enni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta :) Yritän vastata siihen ensi viikon aikana.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤