perjantai 25. lokakuuta 2013

Omena-kaurapaistos

Yksi ehdoton syysherkku kotimaisista omenoista on ehdottomasti kaura-omenapaistos, tai omenahyve kuten äidillä oli tapana sanoa. Lapsena tämä omenahyve oli yksi äidin tekemistä lempiherkuistani vispipuuron rinnalla. Näitä herkkuja olisin voinut syödä vaikka kuinka! Perinteisen kaurahiutaleseoksen kaveriksi olen tähän reseptiin lisännyt vielä mantelilastuja, jotka sopivat paistokseen erinomaisesti. Myös pieneksi pilkotut kuorelliset mantelit käyvät hyvin, jos niitä sattuu kaapista löytymään.




Omena-kaurapaistos

  • 100 g voita
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kanelia
  • noin 5 omenaa

Pilko omenat lohkoiksi, levitä uunivuuan pohjalle tasaisesti ja ripottele päälle sitruunamehu. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon loput aineet. Kun aineet on käännelty sekaisin, lisää seos omenalohkojen päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.




Omasta mielestäni näin kotimaisen omenan aikaan omppuihin voi aivan hyvin jättää kuoret päälle paistosta valmistaessa. Talvella sitten ulkomaista omenaa käyttäessä kuorin, ja pilkon omenat pienemmäksi. Parasta tässä herkussa on se, että se valmistuu niin nopeasti ja vaivattomasti. Tämän herkun kaveriksi sitten aitoa vaniljajäätelöä tai itse tehtyä vaniljakastiketta. Täydellistä!

4 kommenttia:

  1. Heh, mulla oikeesti sylkirauhaset alkaa aina toimimaan kun tulen tänne sun blogiin :))! Oi, kaura ja omena kaikenlaisina yhdistelminä on mmm superherkkua! Ja mua jännittää kaameesti, mullon huomenna leipomapäivä.. mahtaa olla ukkeli ja kissat ihmeissään!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä leipomispäivään! Rennolla asenteella ja hyvällä mielellä vaan, niin hyvä siitä tulee. :)

      Poista
  2. Siis mun on pakko tehdä tätä uudestaan ja uudestaan ku on niin herkkua! Muunsin eräänä iltana ohjeen sopivaksi meidän pakastimen sisällön kanssa. Eli mansikkaa ja karpaloa käytin ja oli kyllä niin hyvää että! Sitruunamehun, kanelin ja mantelilastut jätin pois. Tätä voisin varmaan tehdä ilmankin hedelmiä/marjoja. Sen verran herkkua on tuo itse kauran, voin ja fariinisokerin yhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Itse olen myös joskus tehnyt tätä punaviinimarjoista. Sekin oli hyvää. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤