perjantai 18. lokakuuta 2013

It´s cookie time!

Ulkona on harmaan näköistä ja kovin koleaa, ja ensimmäiset lumisateetkin tuli tänään täällä etelässä nähtyä. Tällaisella säällä tekisi mieli vain olla sisällä viltin alla, hyvää kirjaa lukien. Mikä piristäisikään päivää paremmin, kuin pähkinäiset suklaacookiet?

Itse olen hyvin tarkka cookien rakenteesta: cookien tulee olla tarpeeksi suurikokoinen, reunoilta rapea mutta sisältä ihanan pehmeä. Ja nämä ovat juurikin sellaisia!

Näiden herkkukeksien kaveriksi kannattaa keittää kunnon kuppi capuccinoa, tai ihan vain lasillinen kylmää maitoa. Sitten vain takaisin sinne viltin alle, pakoon tuota kylmää tuulta ja sadetta.





Suklaa-pekaanicookiet

  • 200 g voita (suolaton)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 4, 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl valkosuklaata
  • 2 dl maitosuklaata

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Leikkaa pähkinät paloiksi, lisää pähkinät ja suklaapalat taikinaan. Laita pellille nokareita taikinasta ja paina tasaiseksi. Jätä leviämisvaraa, jotta eivät paistu kiinni toisiinsa. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Halutessasi voit koristella cookiet sulatetulla valkosuklaalla.





2 kommenttia:

  1. Oih ja voih, suklaa ja pähkinät, mmmm, voiko ihanampaa ollakaan, ja pecaanipähkinä sopii kaiken kanssa! Ja ajatteles Sanna, mä aion ensi viikonloppuna leipoa!! Asia jota on tullut harrastettua vain about kerran vuodessa -tahtiin. Ohjelma ja sun blogit toimivat innoittajina :) !
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Todella upeaa, että olen voinut tuoda inspiraatiota leipomiseen! :) Herkullisia leivontahetkiä sinulle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ❤